24-11-2015
Image: CKV dag sector Handel-Administratie en ISDC
Na het succes van de CKV dag op 19 oktober jl. zijn maandag 30 november a.s. de klassen 3i, 3j, 3k en 3l aan de beurt om met elkaar een hele dag aan een CKV project deel te nemen.
De docenten van het vak Kunst & Cultuur zijn er opnieuw in geslaagd om deze derdejaars leerlingen een actief en verrassend programma te bieden.

Zo wordt kunst en cultuur ook voor deze leeftijdscategorie ineens leuk, leerzaam en actief.
Klik hier voor de poster van deze CKV dag.
 ... lees verder


19-11-2015
Image: Hoe voer ik een sollicitatiegesprek?
Donderdagochtend 19 november ging de JINC sollicitatietraining van start. Ook onze 4e jaars leerlingen werden door betrokkenen uit het bedrijfsleven op weg geholpen met hun sollicitatie. Hoe presenteer ik mezelf? Op welke wijze kan ik mijn sterke kanten goed naar voren laten komen? Hoe onderbouw ik mijn motivatie en mijn sollicitatie? Allemaal nog niet zo gemakkelijk.
Het Brabants Dagblad heeft al een eerste artikel gepubliceerd. Klik hier voor het artikel.
Een reportage over de sollicitatie dag volgt vrijdag 20 november

... lees verder


16-11-2015
Image: Huiswerkopvang PLUS
Op weg naar hun diploma krijgen leerlingen te maken met opdrachten, huiswerk, sociale contacten en relationele ervaringen. Om hen meer te bieden dan mogelijk is tijdens de gewone lestijden is de Bossche Vakschool een paar jaar geleden gestart met huiswerkopvang na schooltijd “huiswerk Plus”.
In nauwe samenwerking met stichting Afak en welzijnsinstelling Divers worden leerlingen tweemaal per week begeleid bij het werken aan huiswerk. Hierbij zijn docenten aanwezig die kunnen ondersteunen.

... lees verder


12-11-2015
Image: JINQ sollicitatietraining
Op 19 november a.s. vindt in het gebouw van Ricoh de jaarlijkse JINC sollicitatietraining voor de 4e jaars leerlingen plaats. JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Tijdens deze sollicitatietraining leren (personeels)managers uit het bedrijfsleven de leerlingen in rollenspelen de kneepjes van het solliciteren. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

Ervaringen uit voorgaande jaren hebben laten zien dat het voor de leerlingen een zeer leerzame les "levensecht leren" is en zij hebben dan ook veel baat bij deze vorm van training die verder gaat dan alleen het schrijven van een goede sollicitatiebrief. ... lees verder


12-11-2015
Image: Brugdag op SBO Sprankel
Op woensdag 11 november heeft de Bossche Vakschool deelgenomen aan de jaarlijkse 'brugdag' op SBO Sprankel. Op deze manier konden de groep 8 leerlingen alvast wennen aan hoe een ochtend op de middelbare school eruit ziet.

De kinderen van SBO Sprankel luisterden geboeid naar de uitleg van Mevr. van Nunen en Dhr. van den Heuvel, hoe de Bossche Vakschool in elkaar zit. Daarna mochten ze zelf een zakje badzout maken. Dat ze deze 'les' leuk vonden, bleek wel uit de enthousiaste reacties die de twee docenten kregen.... lees verder


9-11-2015
Image: Dance4Life
Voor de herfstvakantie hebben de meiden uit klas 1, 2 & 3 van de afdeling Zorg & Welzijn een bijzondere gastles gevolgd. Dance 4 life-tourteam kwam naar de Bossche vakschool.
Dance4Life is een organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids, waarbij gebruik wordt gemaakt van muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren.

Het feit dat er wereldwijd elke 21 seconden iemand aan de gevolgen van aids overlijdt, maakte veel indruk. Daarom komen ook de meiden van Zorg & Welzijn in actie voor Dance 4 life! Zij doen dit door zich te laten sponsoren en op het Dance4Life event op 1 december a.s. te dansen voor een wereld zonder aids.... lees verder


ga naar nieuwsarchief
Ruimte voor jouw talent!

Op de Bossche Vakschool vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en goed voorbereid wordt op het beroep dat je later gaat uitoefenen. Medewerkers en leerlingen kennen elkaar. Bij je mentor kun je terecht als er iets is, op school of thuis.

Jouw talent telt. Op de Bossche Vakschool kun je kiezen wat het beste bij jou past en waar je echt goed in wilt worden. Al in de brugklas kun je aan de slag. Je leert zelfstandig werken. Onder goede begeleiding mag je veel zelf doen. Op school en tijdens stages en projecten.

Agenda
19-11-2015
donderdag 19 november 2015

30-11-2015
maandag 30 november 2015

30-11-2015
maandag 30 november 2015

1-12-2015
dinsdag 1 december 2015

8-12-2015
dinsdag 8 december 2015

complete agenda

Click to view album: Galafeest 2 juni 2015 Heeswijk-Dinther

Galafeest 2 juni 2015 Heeswijk-Dinther


Contact

Bezoekadres:
Hervensebaan 5
5232 JL 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 64 43 777

info@bosschevakschool.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook