22-4-2016
Image: Workshop Bosch Play
Tijdens de workshopdagen Bosch Play voor onze tweedejaars leerlingen zijn de avatars die ze op de Bossche vakschool hadden gemaakt op succesvolle wijze tot 'leven' gewekt tijdens de workshop animeren. Dit gebeurde met de stop-motion-techniek. De opstelling en de software door Blewscreen was heel erg gebruikersvriendelijk!

Op de foto's is te zien hoe geconcentreerd er werd gewerkt aan het laten lopen, springen en dood gaan van hun figuur. Ook een actie moest worden bedacht en geanimeerd. ... lees verder


22-4-2016
Image: Excursie Logistiek Magazijn
Op dinsdag 10 mei gaan de derdejaars leerlingen die het programma Handel/Administratie/Verkoop volgen op bedrijfsbezoek bij bedrijven zoals Jumbo distributiecentrum, Alliance Healthcare, DHL Parcel Den Bosch en Logistiek Centrum ´s-Hertogenbosch. Logistiek & Magazijn is een onderdeel van het beroepsgerichte vak. De theorie is al voor een deel behandeld en nu gaan de leerlingen een magazijn bekijken. Zij krijgen daar een rondleiding, uitleg van de werkzaamheden en gaan ook daadwerkelijk werkzaamheden verrichten in dat magazijn.... lees verder

19-4-2016
Image: Exameninformatie voor leerlingen
Alle eindexamenleerlingen hebben op maandag 18 april een papieren versie van het 'draaiboek voor leerlingen _ examen 2016' ontvangen. Naast een algemeen examenrooster is hierin o.a. informatie opgenomen over toegestane hulpmiddelen, tips & trucs en informatie rondom de uitslagdag.

Een digitale versie hiervan stellen we graag voor iedereen beschikbaar.

Klik hier om de exameninformatie voor leerlingen te downloaden.... lees verder


15-4-2016
Image: Examenroosters beschikbaar
Nog een week van lessen en examentraining, dan nog twee weken de tijd om te studeren en dan start op dinsdag 10 mei dan toch echt het Centraal Schriftelijk Examen voor de examenkandidaten!
Maandag ontvangt iedere leerling zijn of haar persoonlijke examenrooster maar er is ook een algemeen rooster (gebaseerd op klas) voor zowel de basisberoepsgerichte - als de kaderberoepsgerichte leerlingen.
Deze roosters kun je hier downloaden:
BBL examenrooster mei 2016
KBL examenrooster mei 2016... lees verder

12-4-2016
Image: Galabal examenkandidaten
Op donderdag 2 juni a.s. vindt het jaarlijks galabal voor de leerlingen van leerjaar 4 plaats, Een mooie gelegenheid om de periode van studeren, drukte en spanning van de eindexamens achter je te laten. De uitslag van het examen is dan nog niet bekend maar ach, we gaan toch gewoon allemaal slagen!
Als locatie hebben we ook dit jaar het prachtige kasteel Heeswijk.  En de dresscode? Gewoon Classy! Dat betekent, netjes, stijlvol, feestelijk; zonder al te veel poespas. Kaartjes voor het galabal zijn voor € 6,00 te koop bij mijnheer Postma, mijnheer Snoek of mijnheer Van Boxtel en je mag 1 introducé meenemen.

... lees verder


8-4-2016
Image: Culturele activiteit 2e jaars leerlingen
Ontwerp een 2D karakter, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Dat is deel 1 deel van de Bosch Play. Op school ontwerpen de leerlingen samen met de docenten Beeldende Vorming een (game)karakter met het werk van Jheronimus Bosch als inspiratie. Tijdens een animatie workshop worden deze (game)karakters vervolgens door professionele game-ontwerpers tot leven gewekt tijdens een animatie workshop. Zo wordt een eigen game ontwikkeld, gebaseerd op het schilderij "de zeven hoofdzonden".

... lees verder


ga naar nieuwsarchief
Ruimte voor jouw talent!

Op de Bossche Vakschool -school voor VMBO basis en kader onderwijs- vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en goed voorbereid wordt op het beroep dat je later gaat uitoefenen. Medewerkers en leerlingen kennen elkaar. Bij je mentor kun je terecht als er iets is, op school of thuis.

Jouw talent telt. Op de Bossche Vakschool kun je kiezen wat het beste bij jou past en waar je echt goed in wilt worden. Al in de brugklas kun je aan de slag. Je leert zelfstandig werken. Onder goede begeleiding mag je veel zelf doen. Op school en tijdens stages en projecten.

Agenda
25-4-2016
maandag 25 april 2016

10-5-2016
dinsdag 10 mei 2016

10-5-2016
dinsdag 10 mei 2016

16-5-2016
maandag 16 mei 2016

2-6-2016
donderdag 2 juni 2016

complete agenda

Leader musical De Wizs
Click to view album: Galafeest 2 juni 2015 Heeswijk-Dinther

Galafeest 2 juni 2015 Heeswijk-Dinther


Contact

Bezoekadres:
Hervensebaan 5
5232 JL 's Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 2401
5202 CK 's-Hertogenbosch


073 - 64 43 777

info@bosschevakschool.nl

Volg ons op Social Media!

Facebook Twitter
Bossche Vakschool VMBO Den Bosch