Dreamschool bij LWT

Sinds 2017 wordt op NPO 3 de serie Dreamschool uitgezonden.

In het programma wordt een groep schoolverlaters door bekende Nederlanders, b.v. Eva Jinek en Trijntje Oosterhuis, gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken. De "school" wordt geleid door kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde (ja inderdaad, de directeur van OSG Hugo de Groot in Rotterdam). Naast inzicht in zichzelf krijgen de deelnemende jongeren les in sport en uiteenlopende onderwerpen. Een van de deelnemers aan Dreamschool in 2019 was Shara Eva ter Wiel.

Maandagochtend 2 september is Eva bij de lwt-leerlingen in de klas geweest om uit te leggen wat je als jongere kunt/moet doen als het leven anders loopt dan je graag wilt.

Haar persoonlijke ervaringen en haar openheid daarover maakten diepe indruk op alle jongeren en daardoor lukte het haar hen allemaal na te laten denken over de toekomst. De leerlingen sloten de gastles af door aan te geven waar zij over vijf jaar willen staan en welk doel zij voor ogen hebben.

• d1