Enkele belangrijke aanpassingen werkwijze tot meivakantie

Afgelopen dinsdag heeft de overheid besloten dat de scholen tot na de meivakantie gesloten blijven. Dit betekent dat we doorgaan met onderwijs op afstand. Om het een beetje duidelijker te maken zijn er een paar aanpassingen:

1. Alle mentoren hebben 1 keer per week individueel contact met hun leerlingen.
  2. Huiswerk staat op magister.
  3. Er zitten een aantal echte vrije dagen aan te komen. Op die dagen zijn docenten niet online en is er rooster in Magister. Het gaat om het paasweekend van 10 tot 13 april en daarna de meivakantie, die start op 28 april.
  4. Voor een hele kleine groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar is de locatie van de Bossche Vakschool sinds deze week weer open. Er zijn een aantal leerlingen in Den Bosch waarvoor het vanuit huis leren echt niet werkt, vaak ook leerlingen in een kwetsbare positie. Het gaat om een kleinschalige voorziening, en we volgen natuurlijk de richtlijnen van het RIVM. We doen dit niet alleen, maar samen met 6 andere scholen in Den Bosch, met de gemeente en met het jongerenwerk.

Wilt u hier meer over weten of kijken of uw kind hiervoor in aanmerking komt, dan kunt u contact opnemen met de mentor.

Het blijven onzekere tijden voor iedereen, maar vooral voor mensen die door het virus besmet zijn of familieleden of bekenden hebben die ziek zijn. We wensen hen een voorspoedig herstel toe. Verder hopen we vooral dat jullie allen gezond zijn én blijven.

Tot slot willen we iedereen bedanken voor de medewerking en het begrip tot nu toe. We blijven ons (op afstand) inzetten voor al onze leerlingen. We wensen iedereen succes met het leren op afstand en hopen dat we allemaal gezond blijven.

Directeur Bossche Vakschool

• coronavirus_actueel