Procedure zij-instromers leerjaar 2-3

SCHOOLJAAR 2020-2021

Welke leerlingen kunnen er instromen? Deze procedure is bedoeld voor leerlingen die willen instromen in klas 2 of 3. Leerlingen kunnen bij ons instromen met een vmbo-basis en/of vmbo-kader advies.

Criteria voor toelating

• Positief advies van de afleverende school voor het gewenste onderwijsniveau en leerjaar.
  • Volledige informatie van alle relevante zaken via het aanmeldingsformulier.
  • Beoordeling of eventueel noodzakelijke ondersteuning geboden kan worden.
  • Positief oordeel van de toelatingscommissie.

De voor-aanmelding
De voor-aanmelding vindt plaats tussen 1 maart en 1 april 2020, met uitzondering van leerlingen die gedurende het schooljaar verhuizen. Er is sprake van een voor-aanmelding als het voor-aanmeldingsformulier via de link op onze website is ingevuld en samen met de gewenste bijlage is ontvangen door onze casemanager. U mag het formulier en de bijlage mailen naar mevrouw M. Pirard via m.pirard@bosschevakschool.nl of per post versturen naar onze school. U krijgt een bevestiging van ontvangst.

Welke bijlage moet u mee aanleveren:

• Een actuele cijferlijst
  • vooraanmeldingsformulier: klik hier om het formulier te downloaden

Procedure

• U krijgt ( na 1 april) bericht van de Bossche vakschool indien uw voor-aanmelding in behandeling genomen kan worden.
  • Uw voor-aanmelding wordt op dat moment een officiële aanmelding.
  • De Bossche vakschool vraagt, middels een inlichtingenformulier, gegevens op bij de afleverende school.
  • De toelatingscommissie zal de aanmelding en het dossier bestuderen en beslissen of de leerling geplaatst kan worden.

Kennismakingsgesprek
Indien de leerling in de aanmeldingsprocedure zit ontvangt u van ons een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Definitieve plaatsing
U ontvangt van ons een officieel bericht dat de leerling geplaatst is.