Kickboks/ Weerbaarheidstraining FT/BVS

Beste,

Op 2 maart gaan wij (Fighting Talents) samen met de Bossche Vakschool een pilot beginnen, om d.m.v. het kickboksen, de leerlingen weerbaarder te maken. Een tijd geleden zijn Wim Geerlinks en wij gaan zitten om na te denken hoe wij een sport die trendy is, de leerlingen uit te dagen op een sportieve manier. Kickboksen is de snelst groeiende sport en wij denken uitermate geschikt. We gaan om te beginnen 5 lessen integreren in de S&B lessen. De trainingen zullen in de gym van Fighting Talents gehouden worden, gelegen aan de Eendenkooi 1b in Den Bosch.

Waarom het Kickboksen? Kickboksen is een sport waar respect en discipline heel erg belangrijk is. Vandaar dat we vaak de term Osu (oesh) gebruiken. OSU' betekent, respect. In de Gym is iedereen gelijk! Naast de spierballen en een goede conditie wordt je er ook mentaal sterker van. Je leert om te gaan met tegenslagen en dat draagt bij aan je zelfvertrouwen bij je persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan een kampioen zijn of worden van z’n eigen leven.

De lessen zullen nu de basis oefeningen zijn met afsluitend een challenge. Lesstof bestaat uit een stukje theorie, om vervolgens stoot en trap technieken op de stoot en trapkussens uit te voeren. Als de leerlingen de training tot een goed eind brengen krijgen ze een certificaat en een uitnodiging om een keer mee te trainen bij Fighting Talents samen met Mohammed Jaraya. Mohammed Jaraya is een oud leerling van de Bosche Vak School en een van de vechters van Figthing Talents. Hij heeft een contract bij Glory  (grootste kickboks organisatie van de wereld)  en mocht 21 december voor de partij van Rico Verhoeven tegen Badr Hari zijn kunsten vertonen in een uitverkochte voetbal stadion.

We zijn verheugd om dit te gaan doen en we zien elkaar op 2 maart.

Sportieve Groet,
Fighting Talents